Kuumottavat ja punoittavat kasvot rauhoittuivat herukkatuotteilla

Juha, 57, on työpaikalla päivittäin tekemisissä hiilikuitupölyn kanssa. Pöly aiheuttaa kuumotusta ja punoitusta kasvoille, mikä on vaikuttanut vuosia Juhan elämänlaatuun ja jopa itsetuntoon. Jatkuva kutina häiritsee ja punaiset kasvot nolostuttavat seurassa. Olen kärsinyt tästä myös aiemmissa työpaikoissa, joissa olen esimerkiksi hitsannut. Silloin valokaari, savukaasut ja metallipöly kuumottivat kasvoja, sanoo Juha.

Hän pesi kasvoja saippualla ja levitti erilaisia kasvo- ja käsivoiteita kasvoille, mutta iho ei rauhoittunut, vaan päinvastoin kuivui lisää. Sitten vajaa pari vuotta sitten Juha tapasi nykyisen avopuolisonsa, joka on kosmetologi. Hän suositteli Juhalle Ekopharman herukkatuotteita. Myös parransänki aiheutti punoitusta ja kutinaa. Ajan parran pelkästään sähkökoneella, sillä muut parranajovehkeet pahentavat kutinaa. Kun aloin herukkasiemenöljyä, kasvot virkistyivät ja rauhoittuivat.

Juha levittää siemenöljyä kasvoille ennen parranajoa, jolloin partakone ei ärsytä niin paljon ihoa. Sitten hän pesee vedellä partakarvat pois ja levittää vielä lopuksi lisää öljyä. Juha pesee joskus kasvot myös herukkapuhdistusemulsiolla ja levittää pesun jälkeen herukkaseerumia kasvoihin.

Herukkatuotteet ovat helpottaneet Juhan arkea merkittävästi, sillä iho on rauhoittunut ja punoitus vähentynyt.

Minusta tuntuu, että itsetuntokin on parantunut, kun kasvot eivät aina punoita. Jatkuva kutina on vähentynyt, joten olo ei ole tukala. Käyn kesken päivänkin sipaisemassa öljyä kasvoille, jolloin pystyn keskittymään töihin paremmin iltapäivällä ja olo on rennompi, sanoo Juha.